Pengurus Undertaker, Paul Bearer Meninggal Dunia..


Oleh: takusahrisau

Siapa yang meminati sukan-hiburan gusti pasti mengenali individu yang bernama Paul Bearer atau nama sebenarnya, William Alvin Moody. Paul Bearer yang terkenal sebagai pengurus kepada beberapa pengusti popular sekitar 1990-an, termasuk Undertaker, Kane, Mick Foley dan Vador telah dilaporkan meninggal dunia pada 5 March 2013 yang lepas.

Menurut sumber, beliau mengalami kesukaran untuk bernafas yang agak kronik beberapa hari sebelum beliau meninggal dunia. Sehari sebelum meninggal dunia, beliau dilaporkan menghadiri satu majlis ‘reunion’ bersama sahabat-sahabatnya. Di sana, beberapa saksi memberitahu bahawa beliau kelihatan sukar untuk bernafas dan sering batuk-batuk.

Paul Bearer meninggal dunia di usia 58 dengan berat badan hampir 250kg. Paul Bearer meninggalkan dua orang anak iaitu Daniel dan Micheal. Daniel mengikut jejak bapanya apabila terlibat secara aktif sebagai ahli gusti di gelanggang bebas. Isterinya, Diana telah meninggal dunia pada tahun 2009 akibat kanser payudara.

Ketika popular di pentas WWF(kini WWE) beliau sentiasa membawa 'mantini shaker' yang mengandungi 'abu mayat' Undertaker.

Ketika popular di pentas WWF(kini WWE) beliau sentiasa membawa ‘mantini shaker’ yang mengandungi ‘abu mayat’ Undertaker.

 

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: