Jenazah Mujahiddin Yang Tidak Dimamah Tanah..


Oleh: takusahrisau

Gambar di bawah adalah jenazah seorang mujahiddin yang syahid semasa menegak panji Islam. Mujahiddin yang dikenali Khalil al-Sharif Khalil Rahman telah meninggal dunia 16 tahun yang lalu namun kuasa Allah swt yang tidak terjangkau dek logik akal mengekalkan struktur asal tubuh beliau sepertimana jenazah baru sejam meninggal dunia. Maha Suci Allah Yang Maha Berkuasa.

Menurut facebook Aman Palestin, kubur Khalil al-Sharif dibuka kerana ingin memberi laluan kepada jenazah yang baru untuk ditanam. Sudah menjadi kebiasaan di negara di sebelah Timur Tengah dan Arab mengebumikan jenazah di liang lahad yang telah lama digunakan.

Namun, mereka menemukan jenazah yang langsung tidak dimamah tanah dan masih sempurna.

Itulah anugerah yang Allah swt berikan kepada mereka yang bersusah-payah dan menyerahkan jiwa dan raga untuk mempertahankan Islam bagi mencari keredhaan Allah swt.

1
Sumber: Facebook Aman Palestin
Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: