Pelakon dan Pengarah terkenal Bollywood,Amir Khan Naik Haji..


Oleh: takusahrisau

Siapa sangka dalam kesibukan pelakon dan pengarah Bollywood, Amir Khan dengan agenda duniawi, beliau masih sempat untuk meluangkan masa untuk mengerjakan haji ke Mekah. Pemergian pelakon yang terkenal dengan filem Lagaan dan Three Idiots tersebut turut ditemani oleh ibu kandung beliau, Zeenat Hussain.

Amir Khan adalah pelakon yang datang daripada keluarga anak wayang. Bapa Amir Khan adalah Tahir Hussain iaitu pelakon dan pengarah awal tahun 1970-an. Bapa saudara Amir Khan juga daripaa keluarga anak wayang iaitu Nasir Hussain. Nasir Hussain adalah orang yang bertanggungjawab membawa Amir Khan ke layar perak seawal usia 9 tahun menerusi filem bloksbuster Bollywood, Yadoon Ki Baarat.

Digelar Mr. Perfectionist dek kerana sikap cerewet dan teliti ketika bekerja, Amir Khan mengerjakan haji pada tahun ini adalah kali pertama buatnya  serta ibu beliau. Menurut beberapa sumber, keinginan mengerjakan haji telah tersimpan begitu lama dan pada tahun ini segala-gala telah menjadi kenyataan. Diharap, Amir Khan dan ibu beliau mendapat haji yang mabrur di sisi Allah swt. Amin.

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

One response to “Pelakon dan Pengarah terkenal Bollywood,Amir Khan Naik Haji..”

  1. mira' says :

    Tambh suka de am kamu…..
    sukses dunia wal akhirat,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: