Kad Permainan Over the Edge RAMAL Kejadian Tembakan di Pawagam Aurora, Colorado..


Oleh: takusahrisau

 

Kerakusan seorang lelaki yang bernama James Holmes, 24 yang menembak secara rambang di pawagam di Aurora dekat Colorado semasa tayangan pembukaan filem Batman: Dark Knight Rises menggemparkan seluruh dunia.

Samada kebetulan atau tidak, kejadian tembakan yang mengorbankan 12 orang dan mencederakan 58 orang yang lain bagaikan telah diketahui perancangannya.

Masakan tidak, permainan kad berunsurkan konspirasi yang dikenali Over the Edge memaparkan klu-klu dan elemen-elemen yang mirip dengan kejadian di pawagam di Aurora, Colorado.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Persamaan

Perhatikan persamaan bangunan Aurora dan bangunan yang dipaparkan dalam kad permainan Over the Edge tersebut.

Begitu juga warna ungu kot yang dipakai oleh lelaki di dalam kad permainan Over the Edge. Ia sangat menyerupai warna kot yang dipakai oleh Joker iaitu watak antogonis dalam filem Batman. James Holmes iaitu suspek utama pembunuhan tersebut mengaku bahawa beliau adalah Joker.

Kad Permainan Over the Edge

Kad permainan Over the Edge adalah kad permainan konspirasi dan Iluminati yang menerapkan permainan role play.  Ia direkabentuk pada tahun 1992 oleh Jonathan Tweet dan  Robin Laws dan diterbitkan oleh Atlas Games. Edisi kedua kad permainan ini telah diterbitkan pada tahun 1997.

 

_________________________

Segalanya lebih menarik di

 

 

 

Advertisements

Tags: , , , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

One response to “Kad Permainan Over the Edge RAMAL Kejadian Tembakan di Pawagam Aurora, Colorado..”

  1. Aku mahu tahu says :

    En.takusahrisau hebat artikel ni.. Boleh terangkan lebih lagi pasal kad ni di masa hadapan?..macam mana kad ni boleh kebetulan?.. Inilah namanya teori kebetulan yg sengaja dibuat untuk kepentingan satu pihak atau kebetulan yg tiada makna dalam hidup kita..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: