Misteri ‘UFO’ di dasar Laut Baltik Hampir Terjawab..


Oleh: takusahrisau

 

Misteri ‘UFO’ yang dikatakan terkubur di dasar Laut Baltik akhirnya hampir terjawab apabila seorang pakar Perang Dunia Kedua, Anders Autellus mendakwa bahawa ‘UFO’ tersebut adalah struktur yang dibina oleh Nazi Jerman semasa kemuncak Perang Dunia Kedua.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Menurut Autellus yang juga bekas tentera Laut Sweden, struktur tersebut dibina bertujuan untuk menangkis pengerakan kapal selam British dan Russia di Laut Baltik. Analisis daripada gema sonar yang dipancarkan menyatakan struktur tersebut kemungkinan besar dibina dengan logam besi yang bersaiz 200kaki panjang. Penemuan tersebut bakal menjadi salah satu penemuan paling penting pada tahun ini.

Miskipun hampir terjawab, misteri ‘UFO’ di Laut Baltik ini masih lagi hangat diperkatakan.

Antara faktor-faktor mengapa Autellus tidak ragu-ragu membuat kesimpulan berkenaan ‘UFO’ tersebut adalah:

  • Struktur tersebut didakwa dibina dengan konkrit berlapis yang dilengkapi dengan gelungan-gelungan wayar yang mana ia mampu mengganggu sinar radar.
  • Peranti-peranti elektronik pasukan penyelam turut sama terganggu semasa mendekati struktur tersebut sejauh 200meter. Peranti mereka berfungsi seperti biasa selepas melepasi jarak tersebut. Kamera dan telefon satelit pasukan pengkaji turut sama terganggu.
  • Struktur tersebut berada di kawasan yang sangat penting bagi teknologi ketenteraan Jerman Nazi semasa Perang Dunia Kedua. Kebanyakkan bola bearing untuk kereta kebal dan trak diimport daripada kawasan Laut Baltik. Oleh yang demikian, Hitler pasti menjaga kepentingannya di Laut Baltik.
  • Objek tersebut berbentuk seakan-akan cendawan dengan ketinggian lebih daripada 10 kaki. Ia menyerupai mana-mana teknologi anti-pesawat dan anti-kapal selam yang telah dibina Jerman semasa Perang Dunia Kedua.

‘UFO’ tersebut berada betul-betul di tengah laluan penting di Laut Baltik

Selepas analisis awal daripada Anders Autellus, ia tidak bermakna segala dakwaan beliau adalah benar. Kajian dan penyelidikan masih lagi berjalan.

Namun begitu, analisis Anders Autellus mengiakan beberapa dakwaan bahawa Nazi Jerman mempunyai teknologi militari paling canggih pada zamannya. Ternyata, Jerman telah lama mempelopori teknologi anti-submarin yang canggih dan sofitikated yang mana ia jauh menjangkaui zamannya.

Penemuan secara tidak sengaja struktur seakan-akan UFO di Laut Baltik menjadi bualan hangat di internet beberapa bulan kebelakangan ini

 

__________________________

Segalanya lebih menarik di

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

One response to “Misteri ‘UFO’ di dasar Laut Baltik Hampir Terjawab..”

  1. vivie says :

    walaupun ufo sgt2 diragui..tetapi sebagai umat islam, saya percaya mesti ada lagi mahluk2 lain diluar sana..Allah maha besar..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: