Pengasas Facebook, Mark Zuckerberg Sudah Berkahwin..


Oleh: takusahrisau

Pengasas rangkaian sosial terkemuka, Facebook, Mark Zuckerberg,28 sudah sah menjadi suami kepada Precilla Chan,27. Mereka dilaporkan berkahwin pada 19 Mei 2012(Sabtu) yang lalu. Kedua-dua pasangan ini sudah pun mengemaskini status Facebook mereka kepada ‘married’.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Mark Zuckerberg mengikat ikatan perkahwinan dengan graduan perubatan daripada University of California, San Francisco di kediaman mewah beliau di Palo Alto, California. Majlis perkahwinan mereka berlangsung secara sederhana dengan 100 orang tetamu telah dijemput untuk memeriahkan majlis mereka. Majlis tersebut berlangsung di perkarangan kediaman Mark Zuckerberg.

Kedua-dua pasangan secocok ini sudah lama mengenali antara satu sama lain. Mereka berdua berkenalan sejak Zuckerberg dan Chan menuntut di Universiti Harvard iaitu tempat di mana Facebook mula-mula diasaskan.

____________________________

Segalanya lebih menarik di

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: