Part 2: Bukti Fizikal Paul McCartney yang Meragukan..


Oleh: takusahrisau

 

Khabar angin yang mengatakan Paul McCartney telah meninggal dunia pada 9 November 1966 telah mengejutkan peminat-peminat muzik Beatles di seluruh dunia. McCartney yang meninggal dunia kemudian telah diganti oleh seseorang yang mirip kepada beliau. Adakah khabar angin ini benar atau hanya sekadar hoax?

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

MI6

Beberapa pendapat mengatakan kematian Paul McCartney pada 1966 terpaksa disembunyikan bagi mengelakkan ribuan peminat Beatles membunuh diri atau melakukan sesuatu yang menjejaskan keamanan komuniti. Ketika itu, Beatles mencapai kemuncak dalam karier dengan jutaan peminat di seluruh dunia memuja mereka.

Pihak yang dikatakan bertanggungjawab mengunci mulut setiap saksi terutama tiga anggota Beatles yang lain adalah agen MI6. MI6 adalah agensi perkhidmatan rahsia Britain yang bertanggungjawab terhadap ancaman subversif dan teroris.

Dalam satu lirik tulisan John Lennon, beliau secara tersirat telah mendedahkan nama agen tersebut. Lirik tersebut berbunyi ‘Come Together Something Maxwell’s Silver Hammer’. Maxwell dipercayai adalah agen yang bertanggungjawab menyelia hal ehwal Beatles.

Kematian misteri John Lennon juga dikaitkan dengan agen MI6 yang bernama Maxwell.

Bukti fizikal yang meragukan

Beberapa bukti fizikal telah menunjukkan bahawa McCartney yang telah ‘meninggal dunia’ sejak 1966 adalah seorang double yang mirip kepada beliau. Bukti ini sangat mengejutkan kerana terdapat perbezaan ketara antara McCartney sebelum tahun 1966 dan McCartney selepas tahun 1966. Antara yang didapati mempunyai perbezaan adalah ketinggian, bentuk muka, telinga, suara dan perwatakan.

Paul McCartney dan keluarga

Ketinggian McCartney

Ketinggian McCartney berubah mendadak selepas perbandingan gambar pada tahun 1963 dan 1964 dengan gambar yang dirakam pada 1968.

Dirakam pada 1964

Dirakam pada awal 1966

Bandingkan dengan gambar ini:

Dirakam selepas tahun 1966

Cuping Telinga McCartney

Cuping telinga kiri McCartney di bahagian bawah mempunyai ciri unik iaitu ia bersentuhan dengan kulit. Walaubagaimanapun, sekeping gambar yang dirakam pada 1974 menunjukkan cuping telinga kiri McCartney berubah hampir 100 peratus. Ia membuatkan ramai mempercayai bahawa McCartney sememangnya telah diganti oleh seorang yang mirip dengan beliau.!

Sebelum 1966

Selepas 1966

Bentuk Muka McCartney

Bentuk muka McCartney juga didapati berubah. Wajah McCartney didapati lebih tirus berbanding wajah sebelumnya. Kepalanya juga lebih panjang dan ia berbeza dengan McCartney sebelum 1966. Untuk pengetahuan pembaca, teknologi Botox pada era tersebut masih belum diperkenalkan. Penyelidikan hanya bermula pada tahun 1989 dan digunakan secara meluas dalam bidang kosmetik serta kecantikan pada awal tahun 2003.

Lihat perubahan wajah McCartney yang sangat ketara miskipun hanya diselangi setahun.

 

 ____________________________

Segalanya lebih menarik di

Tags: , , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: