(Video) Karamah Syahid-Kalimah Muhammad Terbentuk daripada Darahnya..


Oleh: takusahrisau

Penulis terjumpa video ni di laman perkongsian video, Youtube secara tidak sengaja. Penjelasan yang diberikan berkenaan dengan video ini kurang menyakinkan(keseluruhan teks adalah dalam bahasa Arab). Namun, penulis tetap yakin bahawasanya si mati adalah seorang mujahiddin yang syahid di tangan tentera kufar laknatullah.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI

Video ini memaparkan secara jelas kalimah ‘Muhammad’ yang terbentuk di kain kafan yang mana ‘tintanya’ adalah darah mujahiddin itu sendiri. SubhanaAllah. Inilah kelebihan yang diberikan kepada para mujahiddin yang syahid di jalan Allah. Di dunia sudah Allah swt tunjukkan kelebihannya. Tidak mampu penulis bayangkan betapa besarnya nikmat dan ganjaran yang Allah swt berikan kepada beliau di Akhirat kelak. Allahurabbi..

____________________________

Segalanya lebih menarik di

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: