Kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar DICULIK semasa dihantar ke Sekolah..


Oleh: takusahrisau

Gempar..! kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar dipercayai telah diculik semasa dihantar oleh pembantu rumahnya ke sekolah kira-kira pada jam 7.35 pagi(27 April 2012). Di bawah adalah butiran terperinci mengenai insiden penculikan terbaru ini(Dipetik daripada laman sosial Facebook):

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

“Early this morning, 27 April, Nayati Shamelin Moodliar was abducted a short distance from the Mont’Kiara International School. A police report has been filed, but his whereabouts are still unknown. There were two Indian male occupants Please, if you have see this child please call the Malaysian Police at 999, or the school at 0320938604. Please share.”

Update: “In the abduction of the student Nayati Shamelin Moodliar, in Mont’Kiara, the auto used was a black Proton Gen 2. The tag number is WNH 1356. There were two Indian male occupants

Kepada seluruh rakyat Malaysia, ambil perhatian terhadap insiden ini. Tidak mungkin insiden seperti ini boleh berlaku kepada anak-anak kita, saudara-saudara kita, sepupu-sepapat kita atau sesiapa yang dekat dengan kita. Malaysia hanya selamat jika kita bersama-sama berganding bahu menjadikan suasananya selamat.

__________________________
Segalanya lebih menarik di 

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

One response to “Kanak-kanak berusia 12 tahun, Nayati Shamelin Moodliar DICULIK semasa dihantar ke Sekolah..”

  1. selamatdiri says :

    Salam tuan. Mangsa culik biasanya akan dihampiri dan penjenayah akan berbuat seperti bertanya soalan dan sebagainya. Apa nak buat bila dihampiri oleh strangers atau orang tidak dikenali. Pertama-jarakkan diri lebih kurang 1 meter supaya tidak ditarik. Logikanya penjenayah menghampiri supaya mudah untuk menarik mangsa dan masuk kedalam kereta. Tips ni dipanggil menjarakkan diri (berapa jarak) berhadapan orang tidak dikenali

    Ke-2- Anak -anak boleh diajar pada mereka jangan percaya atau jangan mudah percaya. Ha cam ner ni tuan. Apa tu jangan percaya dan jangan mudah percaya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: