(Video) Pemuda misteri dikatakan Malaikat muncul di Syria..


Oleh: takusahrisau

Dalam kekacauan dan tembak menembak di sebuah bandar di Syria, satu rakaman video telah merakamkan seorang pemuda telah ditembak oleh askar rejim Bashar al-Assad. Namun, entah daripada mana datangnya, seorang pemuda berjubah putih berjalan dengan tenang berhampiran dengan pemuda yang telah ditembak tersebut. Seorang daripada orang awam menjerit-jerit  ‘Asahbuh Asahbuh’ dan diikuti dengan laungan ‘AllahuAkhbar’ oleh orang ramai.

Pemuda yang cedera parah ditembak kemudian kelihatan diselamatkan oleh pemuda misteri tersebut dengan tenang tanpa menghiraukan keselamatan beliau. Keberanian dan ketenangan pemuda tersebut menimbulkan 1001 persoalan. Adakah pemuda misteri tersebut adalah malaikat yang diutuskan Allah swt untuk membantu para pemberontak rejim zalim Bashar al-Assad?WaAllahualam..

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI) 

 

______________________________________

Segalanya lebih menarik di

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: