(Gambar) Iklan Pakistan International Airlines(PIA) pada 1979 yang mengejutkan!


Oleh: takusahrisau

Ketika iklan ini disiarkan pada sebuah ruangan iklan untuk majalah terbitan daripada Perancis,  Le Point  pada 19hb  Mac 1979, tiada siapa yang mempedulikannya. Iklan ini adalah hak milik Pakistan International Airlines(PIA) untuk mempromosi perjalanan syarikat penerbangan mereka ke New York, Amerika Syarikat.

Namun, beberapa dekad kemudian setelah tersebarnya iklan ini di internet, ramai yang terkejut dan terkesima. Manakan tidak, iklan ini jelas memaparkan bayang-bayang sebuah pesawat penumpang kemungkinan besar bersaiz Boeing 747 terpapar jelas pada bangunan ikonik New York, World Trade Center(WTC).

Ia bagaikan membayangkan pesawat penumpang tersebut ‘akan’ melanggar bangunan WTC sepertimana tragedi yang berlaku pada 11 September 2001. Persoalannya, adakah ini kebetulan atau sengaja direka?

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: