(Video) Pertempuran Mujahiddin Chechnya dan tentera Boneka Russia..5 Syahid..


Oleh: takusahrisau

Sepertimana yang dilaporkan oleh laman rasmi Mujahiddin Chechnya, www.kavkazcenter.com, pertempuran yang berlanjutan selama 15 hari(2 hingga 17 Februari 2012) antara tentera Mujahiddin dan tentera boneka Russia(pimpinan presiden boneka, Ramzan Kadyrov) telah mengorbankan 5 orang tentera Mujahiddin Chechnya dan 21 orang tentera boneka Russia. Manakala 24 tentera boneka Russia yang rata-ratanya adalah muslim Chechnya cedera parah.

Ramzan Kadyrov terkenal sebagai seorang yang suka berfoya-foya dan sekutu rapat dengan Vladimir Putin.

Pertempuran ini mengorbankan tentera Mujahiddin pimpinan Emir Maharbi dan beliau sendiri turut syahid dalam pertempuran yang berlangsung di daerah Nozhai-Yurt.

Emir Maharbi

Di bawah adalah rakaman video terbaru Mujahiddin Chechnya. Sekumpulan Mujahiddin Chechnya yang memanaskan badan dengan unggun api langsung tidak kelihatan ketakutan miskipun musuh berada 10 meter di hadapan mereka.

Mereka masih boleh berjenaka sambil menyindir tentera boneka Russia yang terdiri daripada mereka yang patuh kepada si zalim Ramzan Kadyrov. Mujahiddin kedengaran bebicara mengenai keinginan mereka untuk ke syurga(moga-moga Allah swt anugerah pahala syahid kepada mereka semua) dan mengajak pemuda-pemuda Chechnya supaya bangkit ke medan jihad.

Minit-minit terakhir rakaman menunjukkan beberapa tentera Mujahiddin yang terkorban termasuk Emir Maharbi(moga-moga Allah anugerahkan pahala syahid kepada beliau). Seorang lagi tentera Mujahiddin menyandar di sebalik pokok dengan perutnya kelihatan terburai akibat peluru tentera hamba Russia laknatullah.

Mungkin mereka tiada senjata yang canggih namun semangat dan tekad mereka yang cintakan syahid telah mengentarkan hati setiap tentera musuh. InsyaAllah, satu hari nanti Chenchya bakal menjahanamkan tentera zalim Russia. Sama-sama kita doakan keselamatan kepada saudara kita di Chechnya.

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: