Ceh..Pengebom Iran dirakam bergambar dengan pelacur,minum arak..


Oleh: takusahrisau

 

Sehari sebelum insiden letupan di Bangkok, tiga rakyat Iran yang disyaki suspek utama telah dirakam berlibur di sebuah pub di Pattaya. Ketiga-tiga mereka ditemani oleh pelacur dan juga arak. Tiga orang suspek utama tersebut dikenali sebagai  Masoud Sedaghat Zadeh,  Mohammad Khazaei dan Saied Moradi. Saied Moradi adalah rakyat Iran yang cedera parah di kaki semasa insiden letupan di Bangkok. Dua rakan beliau, Masoud Sedaghat Zadeh dan Mohammad Khazaei telah pun ditangkap oleh pihak berkuasa untuk membantu siasatan.

Memalukan..Masoud Sedaghat Zadeh(kiri), Mohammad Khazaei(tengah) dan Saied Moradi(kanan) sedang berlibur sambil 'ditemani' oleh pelacur dan arak.

 

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

2 responses to “Ceh..Pengebom Iran dirakam bergambar dengan pelacur,minum arak..”

  1. mizz peugeot says :

    apa yang nak dipelikkan – kebanyakkan orang iran mazhab syiah…syiah ni sebenarnya bukan islam pon…syiah ada disebabkan masalah politik.. tak tahula dlm syiah dibulehkan nom arak dgn pelacur..kan dorang ade istilah nikah mutaah..nikah kejab la kot tu..

    • takusahrisau says :

      Betul tu..Syiah memang sekarang jadi aliran mainstream di Iran. Jika dahulu, kota Iran seperti Ray dan Isfahan, ramai juga yang anut mazhab Ahlul Sunnah wa Jamaah tp skrg makin berkurang kerana tekanan daripada segi politik. Syiah setahu penulis tetap mengharamkan dosa-dosa besar seperti minum arak dan berzina kecuali Syiah Ghulat. Syiah Ghulat sangat menyesatkan seperti yang dibicarakan secara terperinci oleh Imam Shahrastani dalam bukunya Al-kitab al-milal wa al-Nihal(Kitab Agama dan Idealogi).. Pandangan ‘ulama’ Syiah Ghulat begitu ekstrem sehingga boleh menyamakan Ali sebagai Tuhan. Menurut Imam Shahrastani, golongan Syiah Ghulat terpengaruh dengan falsafah Yahudi dan Nasrani di mana Yahudi menyamakan Allah dengan Makhluk dan Nasrani pula menyamakan Makhluk dengan Allah. WaAllahualam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: