Seorang Kanak-kanak daripada China mempunyai sepasang mata biru yang ‘ajaib’..


Oleh: takusahrisau

 

Tanpa ragu-ragu, kanak-kanak yang bernama Nong Youhui daripada selatan China dianugerahkan Allah swt dengan sepasang mata berwarna biru yang cukup ajaib. Rata-rata kanak-kanak seusia dengannya mempunyai warna mata berwarna hitam atau perang, namun Nong Youhui mempunyai warna mata berwarna biru yang cukup cantik.

Lebih menarik, sepasang mata kanak-kanak ini bukan sahaja cantik tetapi turut menyinar ketika gelap(glowing in the dark). Anugerah ini menyebabkan Youhui mampu membaca mahupun menulis miskipun tiada sumber cahaya menerangi. Beliau juga tidak mempunyai masalah perlihatan pada waktu siang.

Bapa kepada Youhui yang risau dengan keadaan anaknya telah menghantar untuk menerima rawatan di Dahua, selatan China. Dad Ling menyatakan doktor memberitahunya bahawa mata Youhui akan beransur-ansur bertukar kepada hitam seiring dengan usianya namun sehingga kini warna mata Youhui kekal berwarna biru jernih.

Sehingga ke hari ini, sepasang mata Nong Youhui mampu memikat sesiapa sahaja yang menatapnya.

Dong Youhui dan sepasang matanya yang ajaib

 

 

Klik SINI untuk melihat video

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: