(Video) Mengejutkan..Mammoth masih belum pupus..dijumpai di pendalaman Russia..


Oleh: takusahrisau

 

Ramai menyangka bahawa Mammoth telah lama pupus. Namun, selepas melihat rakaman di bawah, pasti ramai yang akan berubah fikiran. Bukti visual ini telah dirakam di pendalaman Russia, Wilayah Autonomi Chukotka(Chukotka Autonomous Okrug). Rakaman ini menunjukkan Mammoth jenis Wolly Mammoth merentasi sebatang sungai secara bersendirian.

Wilayah Chukotka

 

Mammoth adalah haiwan yang pernah mendiami muka bumi sekitar 150,000 tahun yang lampau namun dipercayai pupus menjelang era Pleistocene iaitu sekitar 100,000 tahun yang lampau. Walaubagaimanapun, bukti terbaru menunjukkan Mammoth berbulu yang berhabitat di sekitar Eurasia dan Amerika Utara masih mempunyai populasi sehingga 1650 sebelum masihi.

Kepupusan Mammoth dikaitkan dengan perubahan cuaca dunia yang ekstrem dan pemburuan yang konsisten terhadap daging dan tulangnya.

 

 

 

Untuk melihat Video, Klik SINI

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: