KURANG AJAR..Tentera AS kencing pada mayat Pejuang Taliban!


Oleh: takusahrisau

 

Tersebar di internet video sikap kurang ajar dan tidak berhati perut tentera penceroboh Amerika Syarikat terhadap tiga mayat yang dipercayai adalah pejuang Taliban. Video berdurasi 40 saat itu jelas menunjukkan empat orang tentera Amerika Syarikat membuang air kecil terhadap tiga mayat pejuang Taliban. Keempat-empat tentera biadap itu ada menyebut perkataan provokasi seperti ‘Have a great day, buddy’, ‘Golden like a shower’ and ‘Yeahhhh’.

Sikap dungu keempat-empat tentera laknatullah Amerika Syarikat itu membangkitkan kemarahan rakyat Afghan khususnya Arsala Rahmani yang bertindak sebagai perunding keamanan utama di Afghanistan. Beliau berkata,

“Ia akan memberi kesan yang sangat-sangat teruk kepada usaha keamanan”.

“Melihat kepada tindakan tersebut, Taliban dengan mudah merekrut pemuda-pemuda dan memberitahu bahawa negara mereka telah diserang oleh Kristian dan Yahudi dan mereka mesti mempertahankannya”.

 

Rakaman video ini benar-benar telah mengusutkan lagi hubungan diplomatik antara Washington dan Kabul yang mana seperti dimaklumi ia sudah sedia kusut. Rakaman video yang menyakitkan hati seluruh umat Islam ini telah mengingatkan rakaman dan gambar penderaan tahanan di Penjara Abu Gharib yang tersebar pada tahun 2004.

Jauh di sudut hati penulis berharap moga-moga Allah swt memberi kemenangan kepada Islam di kemudian hari kelak. Amin.

 

Klik SINI untuk melihat Video

 

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: