(Video) Nuri Sahin meminta jersi Ronaldo ketika masih menjadi ‘Budak Pengutip Bola’..


Oleh: takusahrisau

 

Seorang budak pengutip bola datang kepada Ronaldo selepas perlawanan Liga Juara-Juara antara kelab yang diwakilinya ketika itu, Real Madrid dan Borussia Dortmund. Niat budak pengutip bola itu adalah untuk meminta jersi yang dipakainya, namun malangnya tidak dilayan.

Selepas tidak dilayan, budak pengutip bola tersebut berlalu pergi dan kehadiran budak tersebut langsung tidak dihirau atau dipandang oleh pemain yang digelar Il Phenomeno ini. Mungkin Ronaldo akan kecewa atau terkejut apabila mengetahui bahawa budak pengutip bola itu sebenarnya adalah bakal pemain kelab Real Madrid yang diwakilinya ketika itu dan antara pemain muda berbakat yang telah menarik minat banyak kelab-kelab besar.

Budak yang dimaksudkan adalah Nuri Sahin.

Nuri Sahin(bulat merah) pernah menjadi budak pengutip bola bagi kelab Borussia Dortmund, yang juga kelab pertama yang diwakilinya.

 

 

Anda boleh lihat video di SINI

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: