(Gambar) Objek Misteri jatuh di pendalaman Nimibia..


Oleh: takusahrisau

 

Objek misteri seakan-akan prop filem fiksyen sains telah ditemui jatuh terhempas di utara pendalaman Nimibia, Afrika. Menurut ketua penyiasat forensik Institute of Nimibia yang ditugaskan memeriksa objek ini, Paul Ludik, berat objek berbentuk sfera tersebut dianggar sekitar 13 pound dan berdiameter 14 inci. Ditengah-tengah objek tersebut seakan-akan dicantum secara ‘welding’. Impak daripada objek ini menyebabkan terbentuknya kawah sedalam 12 inci dan 13 inci lebar. Manakala objek misteri ini terpelanting sejauh 60 kaki daripada kawah tersebut. Penduduk tempatan turut memaklumkan berlakunya beberapa letupan sebelum ia ditemui oleh seorang petani.

Paul Ludik

 

Pelbagai andaian telah dibuat tentang asal-usul objek ini. Namun, pendapat paling tepat dan logik adalah mengatakan objek ini berasal daripada tangki hidrazine yang mana ia digunakan di ruang angkasa untuk menyimpan bahan kimia muda terbakar. Ludik telah pun memaklumkan kepada agensi NASA dan Agensi Angkasa Lepas Eropah bagi melakukan penyiasatan yang lebih lanjut.

Kemungkinan besar ia berasal daripada tangki hidrazine daripada satelit atau kapal angkasa.

 

Paul Ludik turut menambah bahawa objek tersebut sebenarnya telah terhempas sebulan yang lalu namun hanya minggu disiarkan kepada umum.

 

 

Sumber: Klik SINI

 

 

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: