(Video) Penjelasan Tuan Guru Dato’ Dr. Haron Din tentang pemindahan Jin menggunakan Bas..


Oleh: takusahrisau

 

Tidak salah rasanya untuk mengatakan ramai di antara kita terutamanya masyarakat Melayu beragama Islam mempercayai kisah Tuan Guru Dato’ Haron Din memindahkan sekumpulan jin yang mengganggu Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi dengan menggunakan bas. Namun, alkisah sebenarnya tidaklah bergitu. Pemilik  Pusat Rawatan Islam Darussyifa’ ini menafikan sekeras-keras tentang penggunaan nama beliau dalam kisah yang boleh dikategorikan sebagai ‘bualan ramai’ ini. Tuan Guru Dato’ Haron Din menegaskan sebagaimana beliau berkata,

Adalah tidak benar saya melakukan satu usaha memindahkan jin dengan menggunakan bas. Tidak pernah berlaku dan saya tidak pernah melakukan buat kerja macam itu.”

 

Dalam video berdurasi 9.38 minit ini, beliau juga mengesa masyarakat supaya berhenti bercakap mengenai kisah ‘temberang’ ini dan mempercayai perjelasan yang dibuat oleh beliau.

Klik SINI untuk melihat video tersebut

p/s: Jelas dan muktamad.

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: