(Video) Anak lelaki Gadaffi, Moatassem masih hidup sebelum menghembus nafas terakhir..


Oleh: takusahrisau

 

Anak lelaki Muammar Gadaffi yang keenam, Moatassem Gaddafi,34 yang terbunuh semasa pengeboman bandar Sirte telah dirakam masih hidup. Malahan, Moatassem sempat menghisap sebatang rokok dan minum seteguk air mineral sebelum merebahkan diri di atas sofa. Moatassem dirakam tidak bermaya dengan mata hanya melirik sayu kepada tentera NTC yang melaungkan takbir ‘Allahu Akbar’. Tidak beberapa lama kemudian, Moatassem menghembuskan nafas terakhir akibat mengalami luka parah kesan tembakan pada bahagian dada.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Foto dan video telah dikeluarkan pertama kali oleh stesen daripada Arab Saudi, Al-Arabiya. Agensi akhbar antarabangsa, AFP turut mengeluarkan foto dan video tersebut untuk disiarkan kepada umum.

Santapan terakhir..

 

Akhirnya 'tidur' buat selama-lamanya.

 Pembaca mungkin meminati (Video) Abu Dujana bersolat sebelum Syahid..

 

Fakta berkenaan Moatassem Gadaffi

Beliau dilahirkan di Tripoli, Libya pada tahun 1977 melalui isteri kedua Gadaffi, Safia Farkash yang dikahwini pada 1971. Moatassem yang mempunyai ketinggian 1.84cm ini tidak berkahwin namun mempunyai kekasih yang berasal daripada Belanda iaitu Talitha von Zion.

Talitha von Zion

 

Moatassem berkhidmat sebagai penasihat keselamatan kebangsaan untuk bapa, Muammar Gadaffi. Sepertimana anak lelaki pemimpin kaya yang lain, Moatassem terkenal sebagai individu yang sering berfoya-foya.

Pembaca mungkin juga meminati Adam as bukanlah Makhluk pertama..

Beliau pernah menghabiskan 1.3 juta untuk satu bulan bagi memenuhi nafsu berfoya-foyanya. Menurut kekasihnya, Talitha von Zion, Moatassem pernah mengajaknya untuk ‘meraikan’ kemenangan(merasakan beliau telah berjaya menumpaskan pejuang anti-Gadaffi) dengan sebotol arak jenis Jack Daniel dan Coke.

Pembaca mungkin juga meminati Propaganda Barat terhadap Jerman yang KARUT!

Moatassem mempunyai 7 adik beradik kandung dan dua adik beradik angkat. Abang kandungnya iaitu Al-Saadi al-Gadaffi adalah pemain bolasepak professional. Beliau pernah mewakili beberapa kelab Serie A Itali iaitu Perugia, Udinese dan Sampdoria namun gagal memberi sebarang impak kepada kariernya. Al-Saadi dikatakan melarikan diri ke negara jirannya, Niger dan sekarang menjadi orang buruan Interpol. Adik kandungnya, Saif al-Arab al-Gadaffi dan Khamis Gadaffi telah meninggal dunia 7 bulan yang lalu iaitu pada April 2011.

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: