(Gambar) Mesut Ozil dirakam teguk arak..


Oleh: takusahrisau

 

Pemain bolasepak antarabangsa Jerman dan kelab Real Madrid, Mesut Ozil,23 telah dirakam bercuti dengan rakan-rakannya di atas sebuah bot peribadi di pulau peranginan Ibiza. Mesut Ozil mengambil kesempatan itu semasa cuti musim panas baru-baru ini.

Namun, yang tidak enaknya adalah pemain yang berkacukan Turki-Jerman ini dirakam gambarnya sedang menghisap rokok dan meminum arak dipercayai wine merah.

Sebagai individu beragama Islam, Mesut Ozil sebelum ini dikenali sebagai insan yang sering membaca doa sebelum perlawanan bermula. Ini diperakaui sendiri oleh beliau dalam satu temuramah oleh media Jerman.

Anda mungkin meminati Beragama ISLAM..tetapi..

Namun, gara-gara tersebarnya gambar ini, nama baik beliau sebagai seorang muslim telah tercemar. Ramai mungkin tidak kisah jika Mesut Ozil menghisap rokok kerana itu adalah kelaziman bagi seseorang yang bergelar lelaki, namun apabila ‘kantoi’ gambarnya sedang meneguk arak, pasti ramai yang terkejut. Tambahan pula, beliau adalah pemain bolasepak ternama dan memiliki berjuta peminat di seluruh dunia.

 

 

 

 

 

p/s: Dunia oo dunia..

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: