(Gambar) Misteri Pocong terakam gambar di Kamera..


Oleh: takusahrisau

 

Benar atau tidak, penulis tidak dapat mengesahkannya. Namun, pembaca boleh menggunakan budi bicara sendiri untuk menilainya.

Dipercayai, pocong yang terakam ini kerap muncul di kawasan RT 02/12 Pisangan Timur, Pulogadung, Jakarta Timur sehingga membuatkan warga sekitar sudah lali. Penampakan makhluk halus itu kerap terjadi setiap malam jumaat.

Video penampakan pocong yang sempat diambil rakamannya melalui kamera telefon bimbit milik Syaiful yang berusia 10 tahun membuatkan warga setempat menjadi heboh. Mereka berebut ingin memiliki video tersebut memandangkan tidak semua warga melihat secara langsung penampakan makhluk halus di kawasan perumahan itu.

 

Nota: Penulis tidak bertanggungjawab atas komplikasi akibat imej yang dipaparkan di atas. Sebarang masalah berkaitan tertanggung atas diri pembaca. Wasalam.

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: