Bagaikan melepaskan Anjing tersepit..Namewee buat hal lagi, KUTUK UTUSAN MELAYU pula!


Oleh: takusahrisau

 

Namewee atau nama sebenarnya Wee Meng Chee bagaikan ‘naik hantu’ apabila mengkritik hebat surat khabar Utusan Malaysia dalam video rakaman terbarunya. Ia berhubung dengan kritikan yang dikeluarkan oleh salah seorang pengarang surat khabar tersebut apabila menyiarkan kritikan pedas terhadap dirinya dan filem sulungnya, Nasi Lemak 2.0.

Dalam filem Nasi Lemak 2.0, Namewee cuba menerapkan unsur idealogi kerajaan iaitu '1 Malaysia'.

 

Namewee dalam kritikan tersebut membidas Utusan Malaysia sebagai sampah masyarakat. Lebih teruk daripada itu, pemuda yang pernah mencetuskan kontroversi dengan memperli lagu ‘Negaraku’ ini cuba mempersendakan kredibiliti pengarang yang bertanggungjawab mengkritik filemnya.

Tetapi, apa yang paling mengejutkan adalah beliau mendakwa beliau gugur kes. Kes yang dimaksudkan kemungkinan kes yang melibatkan kutukan dan sindiran pedas beliau terhadap TNB dalam video ‘NAMEWEE FUCK TNB MALAYSIA’ , lagu ‘Negaraku‘ dalam “NEGARAKUKU’, kutukan terhadap pengetua dalam ‘NAH’ dan beberapa video lain lagi.

Hai, Namewee boleh pula gugur kes, tetapi beberapa lagi individu yang lain ditahan atas dasar yang sama seperti Namewee masih lagi berjuang di mahkamah. Individu tersebut tidak pula gugur kes sepertimana Namewee? Apa kes ni?

Apapun, jom la saksikan video aksi ‘hebat’ Namewee mengutuk, memerli dan mengkritik surat khabar ‘kesayangan’ orang Melayu ini:

 

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

One response to “Bagaikan melepaskan Anjing tersepit..Namewee buat hal lagi, KUTUK UTUSAN MELAYU pula!”

  1. adam says :

    org mcm ni baik halau je dr malaysia..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: