(Video) Simpang paling bahaya di dunia..terletak di China!


Oleh: takusahrisau

 

Video di bawah adalah daripada rakaman 20 kemalangan yang berlaku di simpang empat  Bandar Heze di wilayah Shangdong, China. Rakaman ini disebar oleh pihak berkuasa atas alasan untuk mendidik rakyat China supaya lebih mematuhi lampu isyarat. Rakaman yang secara keseluruhannya dirakam oleh kamera litar tertutup atau CCTV ini telah mendapat tontonan lebih 2 juta pelawat setelah 22 jam ia dimuat naik di Youku(laman perkongsian video seakan-akan Youtube).

 

Rakaman selama 12 minit ini bergitu jelas menunjukkan warga China terutama penungang motosikal gagal untuk mematuhi lampu isyarat. Rata-rata kemalangan melibatkan penungang motosikal dengan kenderaan berat dan paling menyedihkan adalah kebanyakannya berakhir dengan kematian.!

 

nota: harap maaf kerana video yang dimuat naik di Youku gagal untuk ditempatkan di Youtube kerana masalah lesen dan hak cipta. Namun, video di atas masih lagi menggambarkan betapa dashyatnya kemalangan di Simpang Empat Bandar Heze, China.

Advertisements

Tags: , , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: