Al-Fatihah..Datuk Awang Jabar maut kemalangan..


Oleh: takusahrisau

 

Tokoh veteran UMNO dan BN, Dato’ Awang Jabar, 66 maut dalam kemalangan ngeri di kilometer 26 Jalan Terengganu-Kuantan. Kemalangan tersebut berlaku pada jam 7.10 pagi. Kemalangan yang melibatkan motokar jenis Mercedes-Benz dan Perodua Alza turut mengorbankan seorang warga Yaman, Nisma Nabil Abdul Karim al-Saiban. Allahyarham dalam perjalanan menghadiri program tinjauan mesra Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, di Dungun.

Allahyarham Dato’ Awang Jabar merupakan bekas anggota Parlimen Dungun selama empat penggal sejak tahun 1978 hingga 1990 dan menjadi wakil rakyat bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi pada 1995 hingga 1999. Pada akhir hayatnya, Allahyarham masih lagi aktif sebagai ahli UMNO dengan menjawat  jawatan Penasihat Khas Menteri Besar Terengganu. Al-Fatihah..

 

~ Penulis difahamkan kemalangan tersebut bergitu ngeri dan pemandu peribadi Allahyarham masih lagi koma dengan patah teruk di beberapa bahagian anggota badan.

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: