(Video) Awan membentuk wajah manusia di Kanada!


Oleh: takusahrisau

 

Susulan ribut di New Brunswick, Kanada baru-baru ini, seorang petani daripada Grand Falls, Denis Farmer telah merakamkan formasi awan yang sangat aneh. Awan yang dirakamkan oleh beliau telah membentuk dengan jelas wajah manusia-lengkap dengan hidup, pipi dan mulut.!

Awan ini jelas menunjukkan wajah manusia daripada sisi.!

 

Denis Farmer kemudian telah memuat naik video yang berdurasi 2.50 minit tersebut di laman perkongsian video popular, Youtube pada hari Isnin lalu. Video tersebut dengan pantas mendapat sambutan daripada pelayan-pelayan laman Youtube dengan membangkitkan pelbagai persoalan. Antaranya adalah adakah ia wajah Jesus(menurut kepercayaan Kristian) untuk memberi peringatan kepada manusia. Terdapat juga yang mengatakan ia adalah ‘hasil kerja’ syaitan untuk mempersendakan manusia.

Walau apa yang diperkatakan mereka, apa yang pasti penulis bergitu teruja melihat keagungan Allah. Tiada yang lebih pasti bahawa semua ini adalah penunjuk keagungan Allah taala yang Maha Berkuasa ke atas segala sesuatu.

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: