(Video) Letupan Misteri berjaya dirakam di Hawaii!


Oleh: takusahrisau

 

Satu rakaman letupan daripada pusat pemantauan angkasa di Mount Kea, Hawaii telah menimbulkan pelbagai tanda tanya. Letupan tersebut bagaimanapun hilang secara misteri sepertimana ia muncul. Selepas rakaman tersebut tersebar, pelbagai teori muncul. Antaranya adalah letupan tersebut terhasil akibat pertempuran antara dua buah kapal angkasa makhluk asing. Namun, teori tersebut tidak releven dan banyak saintis menolak dakwaan tersebut.

Teori yang mengatakan ia adalah hasil daripada letupan Minuteman III, Misil Balistik Antara Benua(Inter-continental Balistic Missile) atau ICBM milik Amerika Syarikat agak logik untuk diterima memandangkan kawasan tapak percubaan tidak jauh daripada Hawaii. Ia dikukuhkan lagi dengan dakwaan blog milik Discover Magazine’s Bad Astronomy yang mengatakan Minuteman III ICBM akan membuat pelancaran di pengkalan Vandenburg Airforce Base, California tiga minit sebelum letupan tersebut dirakam iaitu sekitar jam 3.35 pagi(waktu Hawaii).

Imej bulat ini menimbulkan pelbagai tanda tanya.

 

Menurut blog tersebut lagi, letupan berbentuk bulat lazimnya terjadi akibat ‘sudden impulse of energy and rapid expansion of material’. Ia kebiasaan terjadi kepada misil balistik antarabenua semasa membuat pelancaran dan percubaan ke angkasa.

 

Saksikan rakaman video tersebut di bawah:

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: