(Video) UFO dirakam di luar pejabat BBC, London!


Oleh: takusahrisau

 

Beberapa buah UFO telah dirakam di langit berhampiran dengan bangunan BBC di barat London. Video ini dirakam bermula dengan kelihatan dua orang sedang merakam dan mengambil gambar UFO di langit dengan menggunakan telefon bimbit. Dipercayai mereka merakam di persimpangan Jalan Balsover dan Clipstone.

Dalam video ini, jelas kelihatan formasi tiga cahaya yang dipercayai sebagai UFO bergerak dengan kelajuan yang bergitu cepat. Kemudian tidak lama selepas itu, muncul pula dua cahaya yang lebih kecil. Beberapa saat kemudian, muncul pula satu cahaya bulat yang lebih besar dengan kelajuan yang lebih perlahan. Cahaya tersebut dilihat dua kali setelah kelihatan berpatah balik sebelum hilang tanpa dikesan.

Tiga cahaya UFO kelihatan berlegar di ruang angkasa London.

 

Persoalannya, adakah video berkaitan dengan UFO yang terbaru ini adalah tulen dan boleh dipercayai? Jika dilihat pada sudut yang lebih logik, mengapa hanya tiga orang sahaja yang kelihatan sibuk merakam dengan telefon bimbit milik mereka sedangkan yang lain hanya sekadar memerhatikan gelagat mereka. Lazimnya, jika terlihat kelibat UFO di angkasa, ia pasti menarik ramai masyarakat untuk turut sama merakam objek yang tidak dikenalpasti tersebut.

Persoalan kedua, ramai mengetahui bahawa kawasan di sekitar pejabat BBC mempunyai banyak rumah produksi(Production House). Oleh yang demikian, tidak mustahil jika sekiranya mereka yang berkerja di bahagian perfileman ini sengaja ‘berlakon’ dan seterusnya menggunakan kemahiran mereka untuk menghasilkan video ‘hoax‘.

Hanya tiga orang sahaja dilihat merakam UFO. Pelik bukan?

 

Kepada pembaca semua, penulis cadangkan kepada pembaca untuk melihat sendiri rakaman di bawah. Dengan menggunakan budi bicara sendiri, pembaca boleh menilai samaada ia adalah video yang tulen atau hoax.

 

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: