(Video) Runtuhan Bangunan Hampir Menimpa Bomba!


Oleh: takusahrisau

 

Seorang bomba telah ditugaskan untuk memadam kebakaran di sebuah bangunan di Rochdale, Lancashire, England sekitar Septembar 2010. Nyawanya hampir melayang apabila runtuhan daripada bangunan yang ingin dipadamnya hampir sahaja menimpanya.

 

 (Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Pada mulanya, beliau kelihatan berdiri di tempat di mana runtuhan tersebut bakal jatuh, namun kemudiannya beredar daripada tempat tersebut hanya beberapa saat sebelum runtuhan tersebut berlaku. Beliau sangat bernasib baik kerana jika beliau masih belum beredar daripada tempat tersebut, kemungkinan besar beliau sekurang-kurangnya akan mengalami kecederaan parah.!

(Video) Binatang pun boleh mengigau!

Kucing Kaku..Lucu banget..

 

Rakaman ini dikeluarkan oleh Greater Manchester Fire and Rescue Service atas tujuan memberi tunjuk ajar kepada ahli-ahli bomba yang baru mendaftarkan diri.

 

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: