(Gambar) Kekejaman si jahanam Ratko Mladic!


Oleh: takusahrisau

 

Bagi warga Serb, beliau adalah juara rakyat. Namun, bagi umat Islam khususnya warga Bosniak, beliau adalah musuh nombor satu. Mana tidaknya, lelaki yang bernama Ratko Mladic ini bertanggungjawab terhadap kematian 200,000 umat Islam Bosniak dan beribu-ribu wanita warga Bosniak lagi dirogol.

Poster tiga pembunuh warga Islam Bosnia.

 

Bergelar komander tentera Bosnian Serb, beliau telah mengepalai kempen penghapusan etnik bagi merealisasikan sebuah negara satu etnik bersama-sama Presiden Persekutuan Republik Yugoslavia, Slobodan Milosevic dan Radovan Karadzic. Kempen ini bermula pada tahun 1992 sehingga 1995. Pada hari ini, ia digelar Perang Bosnia.

Sebenarnya, dosa paling besar lelaki yang bergelar ‘Penyembelih Bosnia’ adalah ketika pencerobohan Srebrenica. Kekejaman Ratko Mladic dengan membunuh lebih 8,000 penduduk Islam tempatan serta memusnahkan hampir 80 peratus rumah penduduk Srebrenica menyebabkan pencerobohan ini digelar “Penyembelihan Srebrenica”. Penyembelihan Srebrenica adalah pembunuhan besar-besaran di Eropah setelah Perang Dunia Kedua.!

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

Pada 25 Mei 2011 yang lalu, tamatlah pencarian selama 16 tahun terhadap lelaki jahanam ini. Si jahanam ini bersembunyi sebagai bekas tentera di sebuah perkampungan kecil di Lazarevo yang hanya 50 km daripada Belgrade. Beliau dikatakan dalam keadaan uzur memandangkan usianya sekarang adalah 69 tahun. Sekarang, beliau telah pun diekstradisi ke Hague, Belanda untuk pembicaraan jenayah perangnya. Adakah dosa beliau terhadap umat Islam Bosnia akan terbalas selepas keputusan pembicaraan ini? Tepuk dada, tanya selera.

Di bawah adalah gambar-gambar kekejaman si jahanam ini:

 

 

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

2 responses to “(Gambar) Kekejaman si jahanam Ratko Mladic!”

  1. Ameramar says :

    Artikel yang menarik. Tahniah. cuma tak payah gunakan ‘beliau’ kot utk binatang mcm Ratko Mladic ni 😉

  2. kamdy bellardinni says :

    binatang terkutuk kau mladic! Anjing kafir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: