(Video) Disambar kilat 2 kali, namun masih hidup!Ajaib!


Oleh: takusahrisau

 

Kilat memang boleh membunuh. Dengan kelajuan 60,000 minit per saat dan bersuhu sekitar 30,000 darjah celcius, ia mampu menukarkan pasir kepada butiran silika. Jika diikutkan pada fakta itu maka kilat yang menyambar pada jasad manusia serta merta boleh mematikan organ-organ penting dan paling kurang boleh menyebabkan jasad manusia lumpuh secara total.

 

Walaubagaimanapun, video di bawah adalah keajaiban yang jarang sekali boleh didengar apatah lagi dapat dirakam. Video di bawah menunjukkan seorang lelaki telah disambar kilat sebanyak dua kali namun masih boleh berdiri dan berjalan untuk menyelamatkan diri. Dengan teknologi CCTV yang ada pada hari ini, ia menjadikan bukti paling penting untuk membuktikan kekuasaan Allah Taala tidak bersempadan sehingga menentang hukum fizik dan logik.

Jom kita saksikan video menarik ini:

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: