(Gambar) Tragedi Tanah Runtuh Rumah Anak Yatim At-Taqwa, Hulu Langat, Klang.


Oleh: takusahrisau

 

Malaysia sekali lagi dikejutkan dengan kejadian tanah runtuh berprofil tinggi di Hulu Langat yang menempatkan asrama anak yatim iaitu Asrama Anak Hidayah Madrasah At-Taqwa di Kampung Sungai Gahal, Hulu Langat.

Dalam kejadian tanah runtuh ini penulis telah difahamkan telah mengorban lima orang sehingga jam 8.00 malam. Namun, daripada yang dapat dilihat daripada kesan runtuhan di bangunan asrama tersebut, kemungkinan besar mangsa yang terkorban bakal meningkat dalam beberapa jam akan datang. Tambahan pula, beberapa saksi mendakwa seramai 49 orang telah dikatakan berkumpul pada tempat yang telah ditimpa tanah runtuh.

Walaubagaimanapun, seramai 12 orang telah berjaya diselamatkan hasil usaha gigih pasukan penyelamat secara konsisten daripada jam 2.30 petang.

Berikut adalah gambar-gambar yang menyayatkan hati kejadian tanah runtuh yang setakat ini telah menelan korban lima orang mangsa(21 Mei 2011, jam 10.30 malam). Al-Fatihah kepada mangsa-mangsa yang terkorban dan ucapan takziah kepada keluarga mangsa.

 

 

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: