(Video) Pemain Standard Liege,Mehdi Carcelo pengsan selepas diterjah keras!


Oleh: takusahrisau

 

Pemain muda Standard Liege, Mehdi Carcelo Gonzalez,21 mengalami konkusi selepas diterjah keras di muka oleh pemain Racing Genk, Chris Mavinga pada 17hb Mei 2001. Semasa perlawanan berlangsung, Mehdi dan Mavinga telah bersaing dalam perebutan bola akan. Mavinga bertindak secara keras apabila cuba membuang bola keluar daripada padang namun cubaannya tersasar apabila ia mengenai bawah dagu Mehdi. Mehdi terus tidak sedarkan diri dan terhempas ke tanah. Menariknya, Mavinga hanya mendapat kad kuning miskipun ia jelas terjahan yang cukup keras.

 

Mehdi difahamkan mengalami konkusi yang cukup serius dan patah di rahang serta hidung. Beliau juga kehilangan beberapa batang gigi. Mehdi bagaimanapun dilaporkan stabil namun masih dalam pemerhatian doktor.

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: