(Gambar) Kejadian UFO terhempas di Rusia pada 1969!


 

Oleh: takusahrisau

 

 

Pada 1998, rancangan TNT daripada Amerika Syarikat dalam segmennya, ‘The Secret Files of KGB’ telah menyiarkan sebuah footage yang keseluruhan memaparkan anggota KGB menyiasat tapak terhempasnya sebuah pesawat yang dipercayai UFO.

Rancangan TNT yang dihoskan oleh Roger Moore dikatakan telah mendapat footage ekslusif ini daripada sebuah agen daripada Rusia dengan bayaran 10,000 dollar. Rancangan yang bermula dengan anggota-anggota KGB menaiki trak jenis ZIS151 keluaran tahun 1950-an. Anggota-anggota KGB ini kemudiannya turun di sebuah tapak terhempasnya UFO. Kawasan terhempasnya UFO dipercayai berlaku di Sverdlovsky(dahulunya dikenali dengan Yekatrinburg).

Sverdlovsky dikatakan sering menjadi tumpuan UFO sejak tahun 1940-an. Berpuluh-puluh fail penampakan UFO telah direkodkan secara teliti di Sverdlosky. Maka, kejadian yang berlaku pada 1969 adalah kemuncak kepada segala penampakan yang direkodkan sejak Perang Dunia Kedua.

 

 

 

Beberapa bukti yang menyatakan kejadian di Rusia pada 1969 ini benar

1. Pernyataan pelbagai saksi

Pernyataan berkenaan terhempasnya UFO di Rusia pada 1969 telah direkodkan. Saksi itu membuktikan bahawa operasi Sverdlosky Midget benar-benar telah berlaku. Operasi Sverdlosky Midget adalah operasi khas yang dilakukan oleh KGB untuk menyiasat kewujudan tapak terhempasnya UFO.

2. Dokumen

Dalam rancangan TNT kelolaan Roger Moore, terdapat beberapa dokumen sulit daripada Jabatan Pertahanan USSR telah ditunjukkan. Ia diperkukuhkan dengan artikel daripada surat khabar Kuznitsa yang bertajuk ‘Berezovky Dream’ bertarikh 29 November 1968 yang menceritakan dengan terperinci berkenaan objek terbang yang tidak dikenali pada 26 November 1968. Salah satu daripada objek tersebut kemudian terhempas di kawasan hutan di Berezovky, Sverdlosky di Rusia.

3. Surat

Arahan bernombor 481 pada Mac 1969 daripada Kementerian Pertahanan Soviet beralamat kepada Pengarah Pasukan Pertahanan Udara di Kem Tentera Svedlovsky, Leftenan Jeneral A.G. Ponomarenko. Arahan dalam surat tersebut menyebut tentang bantuan dalam segenap cara kepada pihak berkuasa KGB dalam operasi Sverdlovsky Midget. Surat tersebut kemudian ditandatangani oleh Pengarah Tertinggi Unit Pertahanan Udara USSR, Kolonel Jeneral S.D.Lebedev.

 

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

 

Sebuah lagi surat bertarikh 3 November 1969 kepada Pengarah Jabatan Penyelidikan Saintifik KGB, Kolonel Grigoriev A.I. Surat tersebut mempunyai cop KGB yang jelas. Dalam surat tersebut, ia menceritakan bahawa pada 5 March 1969, sebuah objek yang tidak dikenali telah terhempas di Sverdlovsky. Objek tersebut mempunyai ketinggian 3 meter dan berdiameter 5 meter. Tambah dalam surat itu lagi, sekujur mayat ‘makhluk asing’ telah dijumpai berhampiran objek yang tidak dikenali tersebut.

Beberapa lagi ciri yang boleh dianggap tulen adalah footage pada permulaan video ini ditayangkan. Ia jelas menunjukkan anggota KGB berseragam lengkap. Anggota KGB kemudian berkawad dengan cara yang mustahil untuk dilakonkan.

 

Sijil kematian bercop KGB.

 

 

Pelbagai kecaman

Kejadian terhempasnya UFO sekitar 1969 bagaimanapun telah dianggap palsu(hoax) dan dikecam oleh beberapa pengkaji UFO. Mereka mendakwa bahawa kawasan terhempasnya UFO tidak menunjukkan circle point atau kesan kebakaran dashyat sepertimana jika berlakunya pesawat-pesawat terhempas. Mereka juga mendakwa video yang memaparkan saintis-saintis Rusia sedang melakukan bedah siasat kepada sekujur makhluk asing adalah palsu sama sekali. Mereka mengatakan makhluk asing tersebut layak dipanggil patung kerana tidak memiliki ciri-ciri fizikal makhluk asing.

Namun, persoalannya, bagaimana mereka tahu bagaimana rupa sebenar makhluk asing? Untuk pengetahuan, imej makhluk asing dicipta oleh Hollywood. Dan ia menjadi wajah umum makhluk asing sehingga hari ini. Bagi adat orang melayu, imej makhluk asing ciptaan Hollywood mirip benar dengan imej hantu Toyol.! Jadi, dakwaan berkenaan autopsi makhluk asing tersebut telah disangkal oleh pihak yang mempercayai kejadian pada 1969 tersebut benar-benar berlaku.

 

Berikut adalah gambar-gambar dan video yang diambil sekitar kawasan terhempasnya pesawat tersebut. Pembaca boleh menggunakan budi bicara sendiri untuk mengadilinya.

 

 

 

 

 

Video di sekitar proses autopsi makhluk asing:

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

2 responses to “(Gambar) Kejadian UFO terhempas di Rusia pada 1969!”

  1. fREAKKIDs says :

    “diluar bumi itu luas”
    mustahil hanya bumi saja yang mahluk penghuni”
    From
    Freak Story FAN boys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: