(Video) Mayat Makhluk Asing ditemui di Irkutsk, Russia! Benarkah?


Oleh: takusahrisau

 

Sebulan yang lalu, penduduk sekitar wilayah Irkutsk, Siberia diberitakan telah melihat sebuah objek besar yang mengeluarkan cahaya merah jambu dan biru di ruang angkasa. Objek yang seakan-akan UFO itu seperti hilang kawalan kemudiannya telah terhempas di kawasan berkayu di wilayah tersebut.

 

Berita berkenaan kemalangan melibatkan UFO tersebut telah tersebar dengan cepat apabila sejam kemudian, agen rahsia, pegawai tentera dan saintis daripada kerajaan Rusia telah datang menjenguk kawasan yang dikatakan terlibat kemalangan tersebut.

Namun, baru-baru ini telah tersebar di internet video mayat makhluk asing yang dikatakan terhempas itu. Ia sempat dirakam oleh seorang penduduk di kawasan tersebut. Ia jelas menunjukkan mayat makluk berkepala besar tersebut terputus kaki dan cedera di beberapa bahagian badan.

(Ingin sertai takusahrisau’s blog di Facebook?Klik SINI)

 

Walaubagaimanapun, penulis tidak mengiakan bahawa ia adalah video makhluk asing yang tulen. Melalui pengamatan penulis, terdapat beberapa perkara yang boleh diperdebatkan mengenai ketulenan video tersebut. Antaranya adalah:

  • Lokasi: Lokasi yang dipaparkan video tersebut langsung tidak menunjukkan ia adalah kawasan terhempasnya sesuatu pesawat.

 

  • Badan makhluk asing: Bentuk fizikal makhluk asing seperti tidak konsisten malah kelihatan seperti patung yang diukir.

 

 

  • Suasana: Suasana di persekitaran lokasi kemalangan tidak menunjukkan ia adalah kawasan yang menjadi tumpuan orang ramai. Padahal, jika berlaku kemalangan besar seperti itu, pasti ramai orang akan hadir di sekitar kawasan tersebut. Apa yang didengar penulis adalah hanya dua orang individu sahaja yang rancak berbicara dalam bahasa Rusia.

Kepada pembaca yang budiman, sila guna budi bicara untuk menafsir ketulenan video di bawah.

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: