Konspirasi HAARP untuk memusnahkan tamadun dunia?


Oleh: takusahrisau

 

Antara sedar atau tidak, dunia sekarang sudah tidak selamat lagi. Kebelakangan ini, bergitu banyak gempa bumi, banjir besar, taufan dan lain-lain bencana melanda di seluruh dunia. Terbaru, banjir besar telah melanda di selatan negara Thailand. Sebelum itu, gempa bumi berukuran 6.8 skala Richter telah menggegarkan negara Myanmar. Malaysia yang dikatakan negara paling selamat juga terkena tempias tsunami dan gempa daripada negara jiran. Ketika gempa bumi pada 26 Disember 2011 yang mengakibatkan tsunami telah menggegarkan bumi Malaysia buat beberapa saat. Bagaimana ia boleh menjadi bergitu ekstrim? Adakah bumi sudah uzur atau ada dalang yang menyebabkan ia berlaku? Jom ikuti penjelasan penulis..

 

HAARP penyebab kemusnahan di seluruh dunia?

Isu konspirasi HAARP hangat dibincangkan di internet di seluruh dunia. Namun, di Malaysia ia bagaikan suam-suam kuku. Tidak tahu dimana silapnya, mungkin ramai belum sedar betapa isu konspirasi HAARP mungkin akan menggegarkan buat berapa ketika nanti sepertimana isu fenomena Supermoon beberapa minggu yang lalu.

HAARP yang dikatakan bertanggungjawab dengan pelbagai bencana alam telah membangkitkan kemarahan beberapa negara di dunia seperti China, Venezuela serta Rusia. Namun, pembina teknologi HAARP iaitu Amerika Syarikat mendiamkan diri seribu bahasa. Mereka tidak pula mengia apatah lagi menafikan isu berkaitan HAARP ini.

Kata-kata pedas daripada Presiden Venezuela iaitu Hugo Chavez yang mengaitkan HAARP dengan gempa bumi Haiti 2010 langsung tidak dijawab oleh Barack Obama. Bergitu juga kritikan daripada media dan saintis daripada China yang mendakwa HAARP telah mencetus gempa bumi yang kuat di Sichuan, China pada 2008. Antara percaya atau tidak, nama-nama besar seperti Hugo Chavez sendiri telah percaya Amerika Syarikat sedang berusaha mewujudkan satu teknologi yang sangat memberhaya kepada umat manusia seluruh dunia.

Gempa bumi Haiti pada 2010 meragut lebih 316,000 nyawa.

 

 

 

Apa itu HAARP?

HAARP adalah singkatan bagi High Frequency Active Aurora Research Program. HAARP adalah program penyelidikan berkaitan ionosfera dan dinaungi sepenuh oleh US Air Force, US Navy, University of Alaska dan Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA). DARPA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk membina pelbagai senjata berteknologi tinggi untuk kegunaan ketenteraan Amerika Syarikat.

Pemandangan dari atas menggambarkan antenna HAARP di Alaska.

 

 

 

 

HAARP dan IRI

HAARP berselindung dengan aktiviti penyelidikan saintifik yang kononnya menyelidik lapisan ionosfera bagi meningkatkan lagi penggunaan sistem komunikasi dan pemantauan cuaca.

Tapak penyelidikan HAARP yang berada di Gakona, Alaska menempatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument(IRI). IRI adalah sebuah instrumen yang menghasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekitar 2.7MHz sehingga 10MHz. IRI mampu memancarkan frekuensi ke lapisan yang terhad untuk dicapai iaitu di lapisan Ionosfera dan menghantar kembali isyaratnya ke bumi.

 

Kemusykilan berkaitan HAARP

1. Fenomena Chemtrail

Pemancaran denyutan berfrekuensi tinggi ini dikaitkan dengan pelbagai bencana alam seperti banjir besar, taufan dan gempa bumi. Peralatan HAARP yang sehingga ke hari ini masih lagi misteri melainkan IRI telah juga menyebabkan satu fenomena pelik di angkasa iaitu fenomena Chemtrail atau dikenali sebagai Jejak Kimia.

Chemtrail adalah fenomena yang mengaitkan sesuatu bencana alam dengan konspirasi HAARP. Chemtrail dikatakan berlaku apabila sejenis semburan bahan kimia sengaja disebarkan melalui jet udara beraltitud tinggi. Pengkaji konspirasi mengaitkan ia dengan tindakan Amerika Syarikat untuk menghasilkan kawalan populasi, kawalan cuaca dan perang biologi.

Bukti Chemtrail yang bertujuan untuk mencetus bencana alam turut dijelaskan daripada segi ilmiah oleh beberapa pengkaji teori konspirasi. Mereka turut mendakwa HAARP adalah senjata Amerika Syarikat paling efisien untuk memusnahkan negara-negara musuhnya.

Dakwaan mereka paling mengejutkan adalah fenomena Chemtrail telah berulangkali menyebabkan salji turun ke bumi bertukar menjadi warna kuning seperti sulfur. Bergitu juga dengan kejadian hujan yang turun di Kerala,India yang berwarna kemerah-merahan pada 2001. Walaubagaimanapun, saintis daripada Amerika Syarikat menafikan setiap dakwaan mereka.

Hujan merah di India.

 

Salji berwarna kuning yang jatuh di Rusia. Adakah ia terkandung bahan kimia hasil program HAARP.

 

Di bawah adalah imej-imej Chemtrail:

Di pergunungan Santa Cruz.

Di Kanada

Di pergunungan Rocky

Di Santa Cruz

 

 

2. Kematian haiwan secara besar-besaran

Sekitar Januari 2011, masyarakat dunia dikejutkan dengan kematian secara besar-besaran burung jenis Blackbird di Louisiana. Jumlah kematian burung yang mempunyai sayap merah keperangan ini dianggarkan 5,000 ekor kesemuanya. Sehingga ke hari ini, saintis gagal memberi sebarang penjelasan saintifik susulan kematian secara besar-besaran tersebut.

Bergitu juga di Arkansas, apabila burung jenis yang sama turut ditemui mati secara besar-besar. Dianggarkan lebih 3,000 ekor burung jenis tersebut jatuh dari langit pada malam sambutan Tahun Baru. Saintis mengeluarkan kenyataan tidak rasmi dengan mengaitkan ia dengan bunga api yang dilepaskan ke udara, keracunan dan cuaca yang buruk.

Ribuan ikan ditemui mati di kebanyakan tempat di seluruh dunia.

 

 

Juga di Arkansas, ribuan ikan jenis Drum Fish ditemui mati di Sungai Arkansas. Dianggarkan ia berjumlah 83,000 ekor. Kejadian itu berlaku pada 29 Disember 2010. Sehari sebelum burung jenis Blackbird ditemui mati. Pada 31 Januari pula, ikan jenis sama yang ditemui mati pada 29 Disember telah dijumpai mati juga di tempat sama. Universiti of Arkansas mengambil sampel ikan untuk tujuan kajian. Sumber tidak rasmi menyebut bahawa ikan tersebut mati akibat keracunan daripada bahan kimia.

Berikut adalah turutan kematian haiwan secara besar-besaran bermula akhir tahun 2010. Secara statistik, tahun 2010 sehingga 2011 menunjukkan kematian haiwan secara besar-besaran paling besar berbanding tahun-tahun yang lalu.

1.         Pada 31 Disember 2010, 83,000 ekor ikan jenis Drum Fish ditemui mati di Sungai Arkansas.

2.         Pada 1 Januari 2011, 3000 hingga 5000 ekor burung jenis Red-winged Blackbird ditemui mati selepas dilaporkan jatuh daripada langit di Arkansas.

3.         Antara 28 Disember sehingga 3 Januari 2011, 100 tan ikan dilaporkan mati di luar persisiran pantai Brazil.

4.         Pada 3 Januari 2011, lebih 500 burung jenis Perling, Gagak dan Red-winged Blackbird ditemui mati di Louisiana.

5.         Pada 5 Januari 2011, ratusan burung jenis Turtle Dove ditemui mati di Faenza, Itali.

6.         Pada 8 Januari, ratusan ekor burung ditemui mati di Lebuhraya California. Manakala, ratusan ekor ikan jenis Gizzard Shad ditemui mati di perlabuhan Chicago.

7.         Pada 14 Januari, ratusan lembu ditemui mati di padang ragut Stockton, Wincousin.

Sebenarnya, rentetan ini hanyalah sebahagian kecil sahaja. Namun, ia telah pun menunjukkan haiwan seperti ikan dan burung telah menjadi mangsa kepada teknologi HAARP yang dikelola oleh Amerika Syarikat.

Ia disokong dengan statistik yang mana menunjukkan tahun-tahun sebelum 2000 tidak menunjukkan haiwan mati secara besar-besaran sepertimana tahun-tahun selepas 2000. Haiwan yang mati secara besar-besaran sebelum tahun 2000 kebanyakkan disebabkan oleh tumpahan minyak daripada kapal yang karam. Itupun bukan selalu berlaku. Ia menimbulkan persoalan bahawa manusia juga boleh dihapuskan sepertimana burung dan ikan jika mereka yang di belakang tabir teknologi HAARP mahukan perkara tersebut berlaku. Sedarlah, umat manusia sudah tidak selamat.

 

3. Gempa Bumi dan Tsunami

Susulan tsunami Meulaboh pada 26 Disember 2004, isu konspirasi HAARP banyak kali dikaitkan dengan banyak kejadian bencana alam. Antara yang paling terbaru adalah tsunami Jepun.

Tsunami yang diakibatkan oleh gempa bumi dalam laut sekuat 9.0 skala Richter telah memusnahkan ribuan rumah dan memakan korban lebih puluhan rakyat Jepun. Tsunami yang berlaku di Jepun telah dibuktikan dengan bacaan ‘induction magnetometer’ selepas berlakunya bencana alam tersebut. Bacaan yang direkodkan menunjukkan peningkatan yang cukup mendadak pada 9 March 2011, hari berlakunya gempa bumi di Jepun.

Yang mengukuhkan lagi dakwaan adalah bacaan yang direkodkan pada ‘induction megnetometer’  pada hari sebelum berlakunya tsunami Jepun langsung tidak menunjukkan sebarang peningkatan. Ia adalah normal sepertimana yang berlaku pada hari-hari yang lain.

Lihat bacaan daripada imej yang dilampirkan di bawah:

Graf sebelum kejadian tsunami di Jepun.

 

 

 

Data yang dicatat pada hari kejadian Tsunami di Jepun. Lihat perbezaan kedua-dua graf.

 

 

 

 

~ Sedarlah semua, kita semua sudah tidak selamat. Tengoklah cuaca kebelakangan ini. Cuba lihat dan renung-renungkanlah..

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

13 responses to “Konspirasi HAARP untuk memusnahkan tamadun dunia?”

 1. evaelaylper says :

  kalau benar teknologi HAARp ini sedang diwujudkan dan berkesan, maka akan hancurlah umat manusia. Namun dapatkah manusia mengatasi kuasa alam dan kuasa tuhan……fikir-fikirkan…

  • takusahrisau says :

   tak mungkin manusia mampu menandingi Maha pencipta..tp ini lah agenda jahat yang sangat halus sehingga kita rasa tidak mungkin ada yang sanggup buat sedemikian rupa..

 2. Anna Meiser says :

  untunglah umat Islam telah diberitahukan oleh ALlah melalui utusanNya Muhammad, memang fitnah dajjal ini sangat kejam!!i

 3. ihawk says :

  salam.. cuba anda lihat review movie battle in los angeles..ramai orang tidak sedar terdapat amaran tentang tsunami yang akan berlaku di jepun yang di paparkan di movie tersebut..cuba lihat movie pada minit di mana askar2 dalam movie terebut sedang melihat siaran television mengenai berita tentang kedatangan makhluk alien ke pantai chicago, pada masa tersebut kelihatan terpapar “off from coast japan” pada rakam television itu di bhgn bawah rakaman television itu..tulisan yang bergerak..cuba anda lihat

  • takusahrisau says :

   Sedikit info, filem Battle in Los Angeles adalah berdasarkan kepada kisah sebenar yang berlaku semasa perang dunia kedua. Ketika itu, tentera US gempar dengan penampakan seakan-akan UFO yang seperti menyerang Los Angeles. Namun ia akhirnya dibuktikan silap dan Hoax.

   Kejadian ini terjadi semasa WW2 di mana US bersiap sedia untuk berperang menentang pakatan Axis terutama Japan. Selain UFO, mereka sebenarnya menganggap ia adalah serangan udara daripada tentera Japan.

   Samaada serangan UFO atau Japan, kedua-dua adalah silap kerana ia hnya kesilapan mata manusia melihat cahaya pada kegelapan malam!.

 4. basir (wak sir ) says :

  sekiranya umat manusia tidak rasa bersyukor dengan anugrah keindahan dan segala kemudahaan dan kebaikan , alam semasta yang luasterbentang dan masih banyak lagi belum diterokai, lantas inga pula menghancorkan dan menunjukkan konon bijak tetapi sebenarnya tidak, maka umat manusia akan menerima balasan dari perbuatannya sendiri. Sebagai umat Islam kita telah ditunjukkan dan diberitahu bahawa tanda-tanda kecil dan juga besar hari kiamat akan tiba, dan salah satu tanda-tanda itu ialah dari segi perangai dan perbuatan manusia. Ada dikalangan manusia yang sebenarnya tidak pandai apatahlagi bijak cuba menonjol-nonjolkan diri dan bermegah-megah konon merekalah yang bijak dan pandai mengatasi yang lain tak kira dari segi apa pun termasuklah agama.

  Maka jika HAARP menjadi kebangaan mereka dan tanpa mengira apa akan berlaku kepada bumi dan alam sekitarnya , jangan terperanjat jika peristewa dizaman nabi Allah Noh berlaku semula. Allah bolih menjadikanNya jika itulah doa dan kemahuan manusia . Sebagai umat Islam marilah kita berdoa kepada Allah agar dipanjangkan lagi usia dunia ini agar kita semua dapat membuat segala kebaikan untuk semua dunia dan akhirat…… Amin

  • etern says :

   means yang berlaku di kota semarahan, sarawak baru2 ini angkara HAARP?
   sebenarnya, apa fungsi HAARP?

   • takusahrisau says :

    Mengenai apa yang berlaku di kota Samarahan baru2 ini, ia juga dikhabarkan berlaku di seluruh dunia. Rata-rata berlaku pada 12hb Januari sehingga 16hb Januari 2012. Antara tempat yang dikatakan berlaku dan mempunyai bukti audio dan video adalah Manitoba di Kanada, South Carolina di Amerika Syarikat, Brazil, Newfoundland dan beberapa buah tempat lagi.

    Kesemua saksi mendengar bunyi menyeramkan seakan-akan tiupan trumpet. Kebanyakan mereka bersetuju bahawa mereka langsung tidak dapat menentu daripada arah manakah bunyi kuat itu datang. Sebagaimana ia bermula, bergitulah berakhirnya,ia hilang tanpa dapat dikesan.

    Ramai pengkaji berspekulasi bahawa ia kemungkinan besar datang daripada aktiviti setelit THEMIS yang berada di lapisan langit Megnetosfera. Sebanyak lima buah setelit dihasilkan oleh US namun hanya dua aktif di ruang lapis Magnetosfera.

    Tidak sedikit juga yang mengatakan ia berpunca daripada fenomena ‘Polar shift’ iaitu fenomena perubahan kutub bumi. Perubahan kutub bumi ini menghasilkan bumi yang menyeramkan sepertimana yang didengar di kota samarahan baru2 ini.

    Para pengkaji paranormal dan konspirasi mengaitkan fenomena yang diberi istilah ‘undentified audible sound’ atau UAO ini oleh beberapa blog konspirasi terkemuka dengan aktiviti HAARP milik US. HAARP berfungsi untuk menguji dan menyelidik ruang lapis langit ionosfera untuk meningkatkan teknologi kajian cuaca. Namun, ini adalah cover-up yang dilakukan oleh pihak AS untuk mengelirukan masyarakat dunia. Mereka sebaliknya menggunakan teknologi ini untuk mengubah cuaca sesuka hati mereka sehingga menyebabkan banyak banjir dan taufan dasyat seperti taufan katrina, gempa bumi di Jepun, gempa bumi Acheh dan Haiti. Pengemar konspirasi bimbang sekiranya teknologi ini mampu menyebabkan kemusnahan tamadun manusia sepertimana yang hampir berlaku di Jepun dan Acheh baru-baru ini.

 5. Rainbow Warrior on Che Det's blog says :

  786 AL FATIHAH SELAWAT KE ATAS NABI

  SALAAM/SHALOM/GREEN PEACE …

  http://www.thepetitionsite.com/1/stop-haarps-they-make-sky-flimsy-for-judgment-day/

 6. Rainbow Warrior on Che Det's blog says :

  SYABAS … CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 61488 218.208.3.146 443 00:05:19 3.5 KB 2.9 KB CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 61555 58.26.1.16 80 00:04:39 484 bytes 1.1 KB CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 60724 66.220.145.41 443 01:18:23 502.5 KB 198.9 KB CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 60895 66.220.149.67 443 00:33:34 1.6 MB 213.1 KB CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 57744 209.85.175.17 443 02:20:48 377.9 KB 260 KB CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 61793 58.27.86.50 443 00:00:11 4.0 KB 872 bytes CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 61797 184.50.99.206 443 00:01:08 5.2 KB 963 bytes CHROME.EXE TCP Outbound (stream) 127.0.0.1 61775 50.17.196.191 80 00:00:17 309 bytes 679 bytes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: