Propaganda Barat terhadap Jerman yang KARUT!


Oleh: takusahrisau

 

Semasa kemelut Perang Dunia Kedua, Jerman sering dikaitkan dengan simbol ganas dan tidak berperikemanusiaan. Propaganda ini mudah tersebar di seluruh dunia kerana musuh-musuh Jerman adalah penjajah-penjajah yang mempunyai tanah jajahan di serata dunia. Musuh Jerman adalah tidak asing lagi iaitu Britain, Amerika Syarikat, Rusia dan Perancis. Mereka dengan mudah menyebarkan berita-berita tidak benar di negara jajahan mereka termasuk Malaysia(dulu dikenali Malaya) dan ia diterima bulat-bulat oleh rakyat tanpa unsur periksa. Sehingga kini, ia bagaikan sebati dengan jiwa masyarakat dunia bahawasanya Jerman adalah tentera jahat(evil soldier) dan pihak Berikat adalah tentera pembebas(liberator soldier). Semua ini adalah KARUT dan pembaca semua, tolong ubah persepsi anda mulai hari ini.!

 

Pengaruh Hollywood

Musuh-musuh Jerman bertambah kuat mempengaruhi masyarakat dunia apabila mereka mula mencengkam minda kita semua dengan filem-filem Hollywood yang memaparkan Jerman adalah jahat dan kejam. Antara filem-filem tersebut adalah Dirty by Dozen, The Great Escape, Saving Private Ryan, Sniedler’s List dan banyak lagi.

 

Tentera Jerman memberi perhormatan terakhir kepada tentera Britain. Inikah lagak tentera yang dimaksudkan sebagai kejam dan ganas?

 

 

Pengaruhi melalui dokomentari

Mereka juga secara tidak bertanggungjawab telah menerbitkan dokumentari yang langsung tidak benar faktanya seperti penerbitan dokumentari mengenai Hitler dan Holocaust. Contoh dokumentari yang penulis lihat sebagai pembohongan yang besar adalah dokumentari mengenai Aldolf Hitler yang digambarkan sebagai seorang lelaki yang tidak berperikemanusiaan. Dalam dokumenteri terbitan History Channel tersebut, mereka memaparkan Aldolf Hitler lebih menyayangi binatang berbanding nyawa manusia. Ini semua adalah tidak benar. Lazimnya, manusia yang menyayangi binatang adalah manusia yang amat-amat menyayangi manusia. Itu adalah lumrah kehidupan.

Inilah satu tugas penulis untuk cuba mengubah persepsi pembaca semua tentang fakta sebenar mengenai Jerman semasa Perang Dunia Kedua. Seperti sebelum ini, penulis telah menulis mengenai Holocaust. Penulis juga pernah menulis mengenai Hitler. Dan pada kali ini, penulis akan memberi sedikit bukti mengenai Jerman daripada sudut yang berlainan pula iaitu sudut di mana pembaca tidak pernah bayangkan.

 

Propanganda Barat yang KARUT!

1.         Barat terutama Amerika Syarikat sering mengatakan NAZI dan Hitler bersifat perkauman dengan mengagungkan bangsa Aryan. Semua dakwaan Barat langsung tidak berasas kerana imej-imej yang bakal dipaparkan bakal mengubah persepsi salah kita pada hari ini.

Tentera sukarelawan Nazi Jerman warga Afrika.

Warga Korea

warga Bosnia

warga Chechen

Warga India

Warga Yahudi yang menjadi pengawal di kem tahanan. Wujud deskriminasi?

 

 

2.         Bergitu juga semasa Jerman menganjurkan sukan Olimpik musim panas pada tahun 1936. Media Amerika Syarikat dan Britain secara berterusan menfitnah Hitler dengan mengatakan Hitler cukup marah apabila pelumba pecut 100m Amerika Syarikat iaitu Jesse Owens telah mengalahkan kesemua jagoan daripada Jerman. Owens ternyata hebat di Berlin apabila memenangi acara 100m, 200m, lari berganti-ganti dan lompat jauh. Hitler dikatakan enggan berjabat tangan dengan Jesse Owens. Media Barat telah mereka cerita dengan mengatakan Hitler bergegas turun daripada podium dengan muka yang merah padam menahan malu apabila warga kulit hitam telah mengalahkan ‘super-raca’ Aryan di Berlin. Fakta ini adalah KARUT.!

Jesse Owens amat mengagumi Hitler dan propanganda beliau dideskriminasi di Berlin adalah fakta tidak benar.

 

Pada 2009, Siegfried Mischner,83 telah mendedahkan perkara sebenar kepada dunia dengan mendakwa Jesse Owens telah menunjukkan foto beliau berjabat tangan dengan Hitler semasa Olimpik Berlin 1936 pada tahun 1960-an. Peristiwa ini menurut Mischner yang diceritakan oleh Owens berlaku semasa berada di bawah pentas utama yang mana ia sukar dirakam oleh media-media. Owens juga menyatakan bahawa beliau kecewa dengan cara orang Amerika melayan Hitler yang diumpamakan sebagai penjahat dan binatang. Owens menurut Mischner berkata bahawa warga Jerman melayannya cukup bagus berbanding warga Amerika Syarikat melayannya. Warga Amerika Syarikat sangat bongkak dan bersifat perkauman terhadap kaum kulit hitam sepertinya dan ini tidak berlaku di Berlin.!(pembaca boleh membaca berita selanjutnya di www.dailymail.co.uk)

 

3.         Cerita penderitaan Yahudi di kem-kem tahanan di Jerman, Poland dan beberapa negara lain amat menyedihkan. Ada yang diseksa, hidup melarat, tidak cukup makan dan minum, tidak diberi ubat-ubatan dan menjadi buruh-buruh kasar. Ini semua TIDAK BENAR.! Pembaca boleh lihat gambar di bawah. Tepuk dada, tanya citarasa..

 

Di kem tahanan, warga Yahudi masih boleh berkahwin. Ini menolak dakwaan bahawa tahanan Yahudi dilayan dengan teruk di kem.

Malah upacara keagamaan pun boleh dilaksanakan di kem tahanan.

Orkestra boleh dimainkan di kem tahanan.

Tahanan mengadakan persembahan orkestra di Auschwitz, Poland.

Tahanan juga digalakkan bersukan seperti bermain bola sepak.

 

4.         Kita dihidangkan dengan fakta bahawa Hitler dan Jerman memulakan Perang Dunia Kedua selepas menyerang Poland. Ya, itu benar. Hitler memang menyerang Poland akan tetapi bukan menceroboh sepertimana yang didakwa oleh media-media Barat. Hitler dan angkatan tenteranya hanya mengambil kembali tanah air mereka yang dirampas oleh Poland semasa penjanjian Varsailles. Dalam penjanjian itu, tanah air Jerman telah berkurangan sebanyak 30 peratus akibat proses pembahagian tanah dan wilayah oleh negara-negara Britain, Amerika Syarikat, Perancis, Poland dan sekutu-sekutunya. Ini membangkitkan kemarahan rakyat Jerman dan sejak itulah Hitler berkobar-kobar ingin menguatkan tentera Jerman untuk menuntut kembali wilayah-wilayah mereka yang dirampas. Oleh itu, jika ada istilah ‘invasion’ dalam buku atau artikel yang melibatkan Jerman semasa Perang Dunia Kedua, ia adalah TIDAK BENAR.!

 

5.         Hitler juga digambarkan seorang atheis atau tidak percaya kepada tuhan dan agama. Sekali lagi, fakta ini adalah salah.! Hitler dan Jerman adalah penganut Kristian yang taat. Malah mereka lebih taat berbanding orang Britain dan Amerika Syarikat. Tambahan pula, nenek moyang mereka adalah penganut ajaran Arianisme yang bergitu taat. Mengikut sejarah, warga Germanic seperti Ostrogoth, Vasigoth, Alans, Burgandy dan sebagainya adalah penganut Arianisme yang sangat taat. Untuk pengetahuan anda, Arianisme adalah salah satu mazhab Kristian yang menyembah tuhan yang esa. Sehingga hari ini, ajaran Arianisme masih lagi dianuti di sebahagian wilayah di Jerman.

 

~ Jangan terima bulat-bulat fakta orang Barat!

Advertisements

Tags: , ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

2 responses to “Propaganda Barat terhadap Jerman yang KARUT!”

  1. mohd says :

    Adolf Hitler: ‘The Mohammedan religion too would have been much more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness?’

    Albert Speer (1 April 1997). Inside the Third Reich: memoirs. Simon and Schuster. pp. 96–. ISBN 978-0-684-82949-4.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: