Video Set Penggambaran The Hobbit sedang rancak dibina-mula penggambaran pada Feb 2011!


Oleh: takusahrisau

 

Bagi peminat Trilogi Lord of The Ring(LOTR) pasti tertunggu-tunggu bilakah filem The Hobbit akan ditayangkan. Sejak selesainya filem LOTR siri ketiga, gembar-gembur filem The Hobbit makin kencang diperdebatkan terutamanya di kalangan peminat-peminat filem bercorak epik.

Sebenarnya,filem The Hobbit dirancang untuk difilemkan seawal tahun 1995 iaitu lama sebelum filem LOTR difilemkan. Umum mengetahui The Hobbit adalah novel terlaris karya novelis terkenal iaitu mendiang J.R. Tolkien, dengan itu apabila novel ini ingin diadaptasikan, ia menjadi satu fenomena bagi jutaan peminat-peminatnya.

 

Akhirnya menjadi kenyataan

Setelah pelbagai  halangan dan rintangan sepanjang perancangan filem  ini, dilaporkan bahawa penggambaran The Hobbit akan memulakan penggambaran pada bulan Februari 2011.  Yang menariknya adalah penggambaran akan dilakukan dengan teknik 3D. Sebelum ini, wartawan Hollywood juga melaporkan bahawa Peter Jackson telah menyenarai pendek LIMA lokasi penggambaran alternative yang kebanyakkannya di Eropah Timur jika terdapat kerenah birokrasi di New Zealand di mana pernah beliau lakukan penggambaran untuk filem LOTR dahulu. Walaubagaimanapun, halangan utama ini akhirnya dapat diselesaikan selepas kerajaan New Zealand campur tangan.

Antara aktor-aktor yang dilaporkan bakal berlakon dalam filem ini adalah:

* Khabar angin mengatakan mereka akan melakonkan watak tersebut.

 

Di bawah adalah bukti bahawa filem The Hobbit akan memulakan penggambaran tidak lama lagi. Footage ini diambil oleh seorang wartawan daripada udara yang menunjukkan set penggambaran The Hobbit sedang rancak dibina di kawasan yang dikenali Matamata.

 

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: