Kecantikan Kantin Universiti of Harvard!


Oleh: takusahrisau

 

Pernahkah pembaca menonton drama korea Love Story in Harvard? Rasanya ada yang pernah bukan. Kepada yang pernah menonton dan menyukai drama terbitan Korea ini pasti ada yang terpegun dengan suasana pembelajaran dan persekitaran di sana. Dengan persaingan yang ketat dalam pelajaran, tugasan yang membebankan, dan pensyarah yang tegas, ia membuat suasana pembelajaran di sana seperti medan ‘perang’ bagi sesetengah mahasiswa.

Walaubagaimanapun, bukan mengenai pelajaran yang penulis ingin kupaskan, tetapi mengenai kemewahan dan keanggunan dewan makan University of Harvard ini. Kemewahan sebergini memang sesuai untuk universiti yang dikenali sebagai universiti paling tua di Amerika Syarikat kerana seperti yang semua maklum, University of Harvard adalah antara universiti yang berada di dalam Top Ten University.

Oklah, tidak mahu membuang masa lagi, jom sama-sama lihat dan nilai kemewahan dewan makan mereka. Kalau boleh, cubalah banding dengan universiti di Malaysia. Ahakss..

 

Sangat cantik..

Bertaraf 5 bintang

Luas dan selesa

Suasana redup dan sedap mata memandang

Jendela dihiasi dengan ukiran-ukiran keagamaan.

Suasana lengang apabila tiba musim cuti.

 

Pemandangan dari luar dewan makan.

 

Advertisements

Tags:

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: