Adakah itu roh si mangsa atau syaitan laknatullah?


Oleh: takusahrisau

(yaitu) mereka yang beriman kepada yang ghaib, yang mendirikan shalat, dan menafkahkan sebahagian rezki yang Kami anugerahkan kepada mereka. (Surah al-Baqarah ayat-3)

Seperti biasa, penulis sering melayari laman perkongsian Youtube bagi mencari video terbaru yang dikongsi. Kali ini penulis ingin berkongsi mengenai videoclip terbaru yang bertarikh 4hb Mei 2010 yang memaparkan penampakkan makhluk halus tatkala berlakunya satu kemalangan maut di tempat yang dipercayai Tanjung Bidara.

 Tempat penampakkan makhluk halus yang berpakaian putih persis kain kapan mayat ini adalah di semak di hujung sebelah kanan. Pada minit ke 0.07, penampakan makhluk ini masih belum muncul. Pembaca boleh perhatikan di minit yang ke 1.10, tertera dengan jelas sekujur tubuh yang tidak diketahui siapa muncul di semak yang penulis maksudkan.

Dinasihatkan, ibu mengandung dan insan lemah semangat supaya jangan playkan video ini.

~Sedarlah, hidup kita di dunia ini adalah perkongsian. Bersama-sama dengan haiwan, serangga, unggas dan tidak terkecuali jin dan syaitan. Harap maaf jika video ini berunsur seram dan ganas yang keterlaluan.

Trivia: Kemalangan maut ini dipercayai berlaku pada 17hb April 2010 di Tanjung Bidara pada pukul 6.30pagi mengikut sumber daripada video klip laman perkongsian Youtube ini:

Semoga roh-roh mangsa yang meninggal dunia dalam kemalangan maut ini dicucuri rahmat.Al-fatihah..

Advertisements

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: