(Gambar)Kalimah Allah muncul semasa Bencana Tsunami Jepun!


Oleh: takusahrisau

  

Bagi mereka azab dalam kehidupan dunia dan sesungguhnya azab akhirat adalah lebih keras dan tak ada bagi mereka seorang pelindung pun dari (azab) Allah.

Surah Ar-Ra’d ayat 13 

 

Gambar-gambar  atau video yang diambil ketika terjadinya tsunami di Jepun terlampau banyak akan tetapi ada sekeping gambar atau video yang menarik perhatian. Video tersebut diambil daripada atas helikopter televisyen NHK memaparkan timbunan-timbunan kereta yang bakal diesksport terdampar dihempas tsunami.

Imej tersebut sangat mengujakan kerana ia jelas menunjukkan khat ‘bismillah’ dengan tulisan arab. Mungkin masyarakat Jepun tidak faham dengan tulisan ‘bismillah’ tersebut, namun bagi umat ia amat jelas dan nyata. Mungkin ramai yang ragu-ragu dengan ‘petunjuk’ Allah swt ini, namun bagi penulis, ia jelas memaparkan kalimah ‘bismillah’.

Sebagai umat Islam, kita harus mengambil hikmah atas apa yang terjadi di Jepun pada 11 March yang lalu.

 

 

About these ads

Tags: ,

About takusahrisau

Hakikatnya,manusia adalah sama namun yang membezakan adalah niat.. Apabila niat berbeza..maka berbezalah sifat manusia itu.. Rasulullah saw pernah bersabda yang membawa maksud; "Segala sesuatu amalan bermula dengan niat" Maka niat penulis di sini tidak lebih hanya untuk berkongsi ilmu.. Harapan penulis agar curahan ilmu penulis di sini akan mendapat manfaat untuk anda semua miskipun ia sekelumit sahaja.

13 responses to “(Gambar)Kalimah Allah muncul semasa Bencana Tsunami Jepun!”

  1. pijacomel85 says :

    Mohon share ya ;)

  2. Syafiq Fadeli says :

    mohon share di blog ya…tq…i’ll backlink u.

  3. daisuke daichi says :

    anda mempunyai klon versi indonesia di laman web:

    http://adiya89.wordpress.com/

    • takusahrisau says :

      oowh..cuma theme aje yang sama..isi kandungan langsung tak berkaitan dgn blog takusahrisau..
      stakat ini blog ini masih lagi asli daripada hasil nukilan penulis untuk setiap artikel..

  4. daisuke daichi says :

    satu lg, tlg wat blog tntg neil armstrong sebenarnya x mendarat d bulan, pertolongan:

    http://www.picsmark.com/_Why_Niel_Armstrong_did_not_land_on_the_moon

    • takusahrisau says :

      perkara ini dah lama dibincangkan oleh blogger2 konspirasi..
      Apa yang penulis faham, mereka betul2 tidak percaya NASA telah berjaya mendaratkan Neil Amstrong, Buzz Aldrin dan sorang lagi rakannya di bulan..
      faktor utama yang memungkinkan perkara ini tidak terjadi adalah faktor sinaran kosmik yang mampu menghancurkan sebarang benda. Ia dibincangkan dengan hangat oleh saintis2 daripada Soviet Union selepas NASA mengumumkan mereka berjaya mendarat di bulan.

      Secara logik pula adalah, kenapa hanya pada tahun tersebut NASA berjaya mendaratkan manusia di bulan. tetapi tidak pada tahun2 yang lain..di sini nampak dengan jelas telah wujud konspirasi NASA dan Kerajaan AS pada ketika itu.

  5. tips-kurus says :

    oo..rupenye imej kereta terdampar.. boleh saye link n3 ni? ade org nak tengok..
    tq in advance :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 858 other followers

%d bloggers like this: